雅思阅读判断题如何备考

来自 天下 分享 发布时间: 加入收藏

雅思阅读考试中,有很多同学对于判断题的把握不是很准,今天小编给大家带来了雅思阅读判断题如何备考,希望能帮助到大家,下面小编就和大家分享,来欣赏一下吧。xcs范本网大全 - 范文模板下载

雅思阅读判断题如何备考?xcs范本网大全 - 范文模板下载

判断题题型特点xcs范本网大全 - 范文模板下载

雅思阅读判断题每一套题中都会出现,而且频率不低于两次,所以烤鸭们要好好备考。判断题常见的形式一般为“TRUE/FALSE/NOT GIVEN”, 还有一种形式为“YES/NO/NOT GIVEN ”,不过不常见。考试的时候大家注意一下,不要讲TRUE写成了YES,造成失分。xcs范本网大全 - 范文模板下载

一般来说,判断题如果有三道题目,那么一般这三种情况会各占一种;如果有四道题目,那么一般TRUE重复的可能性最大;如果有六七道题目,那么一般每种情况会出现两次。这些规律大家只可参考,考试的时候还是按照原文和选项的描述来进行有效判断。xcs范本网大全 - 范文模板下载

做题技巧xcs范本网大全 - 范文模板下载

一、TRUE的判断技巧:xcs范本网大全 - 范文模板下载

1. 题目还是原文的同义表达xcs范本网大全 - 范文模板下载

原文:In the United States and Canada, murder rates doubled 10 to 15 years afterxcs范本网大全 - 范文模板下载

the introduction of television, after the first TV generation grew up.xcs范本网大全 - 范文模板下载

题目:There were more murders in Canada after people began watching TV.xcs范本网大全 - 范文模板下载

分析:double 是more 的具体体现,after people began watching TV 与after introduction of television为同义替换xcs范本网大全 - 范文模板下载

2. 题目是原文的归纳总结xcs范本网大全 - 范文模板下载

原文:A common glacier flows about 10 inches per day in the summer and 5 inches per day in the winter.xcs范本网大全 - 范文模板下载

题目:Glaciers normally move at a rate of about 5 to 10 inches a day.xcs范本网大全 - 范文模板下载

分析:题目是对原文的一些归纳总结xcs范本网大全 - 范文模板下载

二、FALSE的判断技巧:xcs范本网大全 - 范文模板下载

1. 直接相反xcs范本网大全 - 范文模板下载

原文:A species becomes extinct when the last individual dies.xcs范本网大全 - 范文模板下载

题目:A species is said to be extinct when the last individual exists.xcs范本网大全 - 范文模板下载

分析:前面的家最都一样,只有dies和exists完全相反。xcs范本网大全 - 范文模板下载

2. 原文是多个并列(both, and, or, also),而题目中是必须或者只有(must, only)xcs范本网大全 - 范文模板下载

原文:Virtually all of 3500 research studies on the subject in the past 40 years have shown the same relationship.xcs范本网大全 - 范文模板下载

题目:Only one study has found a connection between TV and violent behavior.xcs范本网大全 - 范文模板下载

分析:一般绝对性表达都是错的,此处出现3500 research studies 与the only 矛盾。xcs范本网大全 - 范文模板下载

3. 原文是某种理论或者是感觉,比如theory, feel等,而题目是事实或已经被证明,常有fact 或者prove等词。xcs范本网大全 - 范文模板下载

原文:The professor feels/guesses that H7N9 can transmit from people to people.xcs范本网大全 - 范文模板下载

题目:The professor proves that H7N9 can transmit among the people.xcs范本网大全 - 范文模板下载

分析:显然,feels/guesses与proves是程度不同的词汇。xcs范本网大全 - 范文模板下载

三、NOT GIVEN的判断技巧xcs范本网大全 - 范文模板下载

1. 题目内容在原文完全或者部分未提到xcs范本网大全 - 范文模板下载

原文:In the United States and Canada, murder rates doubled 10 to 15 years after the introduction of television, after the first TV generation grew up.xcs范本网大全 - 范文模板下载

题目:The United States has more violence on TV than other countries.xcs范本网大全 - 范文模板下载

分析:文中出现美国犯罪率高的定位仅此一处,只是自身翻倍,并没有与其他国家的对比。xcs范本网大全 - 范文模板下载

2. 主题动作发生的时间段不一样,导致主题信息无法判断。xcs范本网大全 - 范文模板下载

原文:Center wall tested this pattern in South Africa, where television broadcasts were banned until 1975.xcs范本网大全 - 范文模板下载

题目:TV was introduced in South Africa in the 1940s.xcs范本网大全 - 范文模板下载

分析:对于南非的电视情况只有禁播,没有提到引入的相关信息xcs范本网大全 - 范文模板下载

3. 两个事物在题目中是比较关系,而原文只提到其中任何一部分。xcs范本网大全 - 范文模板下载

题目:Public colleges cost less than private colleges.xcs范本网大全 - 范文模板下载

原文:…a full-time student at a public four-year college pays an average of $8,655 for in-state tuition, room and board. A full-time student in a public two-year college pays an average of $1,359 per year in tuition.xcs范本网大全 - 范文模板下载

分析:题目中比较的是公立学校和私立学校学费,但是文中比较的是2两年制和4年制公立学校费用的比较。xcs范本网大全 - 范文模板下载

判断题中最让考生抓狂的就是做题的时候总是分不清FALSE和NOT GIVEN,从而做错题。所以小站推荐这篇雅思阅读判断题False和Not Given如何区别,希望可以提高大家的做题效果。xcs范本网大全 - 范文模板下载

雅思考试阅读模拟练习及答案xcs范本网大全 - 范文模板下载

Food agency takes on industry over junk labelsxcs范本网大全 - 范文模板下载

Felicity Lawrencexcs范本网大全 - 范文模板下载

The Guardianxcs范本网大全 - 范文模板下载

1.Consumers are to be presented with two rival new year advertising campaigns as the Food Standards Agency goes public in its battle with the industry over the labelling of unhealthy foods.xcs范本网大全 - 范文模板下载

2.The Guardian has learned that the FSA will launch a series of 10-second television adverts in January telling shoppers how to follow a red,amber and green traffic light labelling system on the front of food packs,which is designed to tackle Britain's obesity epidemic.xcs范本网大全 - 范文模板下载

3.The campaign is a direct response to a concerted attempt by leading food manufacturers and retailers,including Kellogg's and Tesco,to derail the system.The industry fears that traffic lights would demonise entire categories of foods and could seriously damage the market for those that are fatty,salty or high in sugar.xcs范本网大全 - 范文模板下载

4.The UK market for breakfast cereals is worth £1.27bn a year and the manufacturers fear it will be severely dented if red light labels are put on packaging drawing attention to the fact that the majority are high in salt and/or sugar.xcs范本网大全 - 范文模板下载

5.The industry is planning a major marketing campaign for a competing labelling system which avoids colour-coding in favour of information about the percentage of "guideline daily amounts" (GDAs) of fat,salt and sugar contained in their products.xcs范本网大全 - 范文模板下载

6.The battle for the nation's diet comes as new rules on television advertising come into force in January which will bar adverts for unhealthy foods from commercial breaks during programmes aimed at children.Sources at the TV regulators are braced for a legal challenge from the industry and have described the lobbying efforts to block any new ad ban or colour-coded labelling as "the most ferocious we've ever experienced".xcs范本网大全 - 范文模板下载

7.Ofcom's chief executive,Ed Richards,said: "We are prepared to face up to any legal action from the industry,but we very much hope it will not be necessary." The FSA said it was expecting an onslaught from the industry in January.Senior FSA officials said the manufacturers' efforts to undermine its proposals on labelling could threaten the agency's credibility.xcs范本网大全 - 范文模板下载

8.Terrence Collis,FSA director of communications,dismissed claims that the proposals were not based on science."We have some of the most respected scientists in Europe,both within the FSA and in our independent advisory committees.It is unjustified and nonsensical to attack the FSA's scientific reputation and to try to undermine its credibility."xcs范本网大全 - 范文模板下载

9.The FSA is understood to have briefed its ad agency,United,before Christmas,and will aim to air ads that are "non-confrontational,humorous and factual" as a counterweight to industry's efforts about the same time.The agency,however,will have a tiny fraction of the budget available to the industry.xcs范本网大全 - 范文模板下载

10.Gavin Neath,chairman of Unilever UK and president of the Food and Drink Federation,has said that the industry has made enormous progress but could not accept red "stop" signs on its food.xcs范本网大全 - 范文模板下载

11.Alastair Sykes,chief executive of Nestlé UK,said that under the FSA proposals all his company's confectionery and most of its cereals would score a red."Are we saying people shouldn't eat confectionery? We're driven by consumers and what they want,and much of what we do has been to make our products healthier," he said.xcs范本网大全 - 范文模板下载

12.Chris Wermann,director of communications at Kellogg's,said: "In principle we could never accept traffic light labelling."xcs范本网大全 - 范文模板下载

13.The rival labelling scheme introduced by Kellogg's,Danone,Unilever,Nestlé,Kraft and Tesco and now favoured by 21 manufacturers,uses an industry-devised system based on identifying GDAs of key nutrients.Tesco says it has tested both traffic lights and GDA labels in its stores and that the latter increased sales of healthier foods.xcs范本网大全 - 范文模板下载

14.But the FSA said it could not live with this GDA system alone because it was "not scientific" or easy for shoppers to understand at a glance.xcs范本网大全 - 范文模板下载

Questions 1-6xcs范本网大全 - 范文模板下载

Answer the questions below using NO MORE THAN THREE WORDS from the passage for each answer.xcs范本网大全 - 范文模板下载

1.When will instructions be given on reading the color-coded labels?xcs范本网大全 - 范文模板下载

2.Where can customers find the red light labels?xcs范本网大全 - 范文模板下载

3.What problem is the FSA trying to handle with the labeling system?xcs范本网大全 - 范文模板下载

4.Which product sells well but may not be healthy?xcs范本网大全 - 范文模板下载

5.What information,according to the manufacturers,can be labeled on products?xcs范本网大全 - 范文模板下载

6.What can not be advertised during children's programmes?xcs范本网大全 - 范文模板下载

Questions 7-13xcs范本网大全 - 范文模板下载

Use the information in the text to match the people (listed A-E) with the opinions (listed 7-13) below. Write the appropriate letter (A-E) for questions 1-7.xcs范本网大全 - 范文模板下载

NB You may use any letter more than once.xcs范本网大全 - 范文模板下载

A Ed Richardxcs范本网大全 - 范文模板下载

B Terrence Collisxcs范本网大全 - 范文模板下载

C Gavin Neathxcs范本网大全 - 范文模板下载

D Alastair Sykesxcs范本网大全 - 范文模板下载

E Chris Wermannxcs范本网大全 - 范文模板下载

7.Generally we will not agree to use the red light labels.xcs范本网大全 - 范文模板下载

8.It is unreasonable to doubt if FSA is trustworthy.xcs范本网大全 - 范文模板下载

9.We are trying to meet our consumers’ needs.xcs范本网大全 - 范文模板下载

10.The food industry has been improving greatly.xcs范本网大全 - 范文模板下载

11.The color-coded labeling system is scientific.xcs范本网大全 - 范文模板下载

12.Our products will be labeled unhealthy by the FSA.xcs范本网大全 - 范文模板下载

13.We are ready to confront the manufacturers.xcs范本网大全 - 范文模板下载

Answer keys:xcs范本网大全 - 范文模板下载

1.答案:(in) January (见第2段:The Guardian has learned that the FSA will launch a series of 10-second television adverts in January telling shoppers how to follow a red, amber and green traffic light labelling system on the front of food packs, which is designed to tackle Britain's obesity epidemic.)xcs范本网大全 - 范文模板下载

2.答案:food packs/packaging (见第2段:The Guardian has learned that the FSA will launch a series of 10-second television adverts in January telling shoppers how to follow a red, amber and green traffic light labelling system on the front of food packs, which is designed to tackle Britain's obesity epidemic. 或者在第4段中也提到另一个答案:The UK market for breakfast cereals is worth £1.27bn a year and the manufacturers fear it will be severely dented if red light labels are put on packaging drawing attention to the fact that the majority are high in salt and/or sugar.)xcs范本网大全 - 范文模板下载

3.答案:(Britain’s) obesity epidemic (见第2段:The Guardian has learned that the FSA will launch a series of 10-second television adverts in January telling shoppers how to follow a red, amber and green traffic light labelling system on the front of food packs, which is designed to tackle Britain's obesity epidemic.)www.ExamW.CoMxcs范本网大全 - 范文模板下载

4.答案:(breakfast) cereals (见第4段:The UK market for breakfast cereals is worth £1.27bn a year and the manufacturers fear it will be severely dented if red light labels are put on packaging drawing attention to the fact that the majority are high in salt and/or sugar.)xcs范本网大全 - 范文模板下载

5.答案:guieline daily amounts/GDAs (见第5段:The industry is planning a major marketing campaign for a competing labelling system which avoids colour-coding in favour of information about the percentage of "guideline daily amounts" (GDAs) of fat, salt and sugar contained in their products.)xcs范本网大全 - 范文模板下载

6.答案:unhealthy foods (见第6段第1句:The battle for the nation's diet comes as new rules on television advertising come into force in January which will bar adverts for unhealthy foods from commercial breaks during programmes aimed at children.)xcs范本网大全 - 范文模板下载

7.答案:E (见第12段:Chris Wermann, director of communications at Kellogg's, said: "In principle we could never accept traffic light labelling." )xcs范本网大全 - 范文模板下载

8.答案:B (见第8段最后一句:It is unjustified and nonsensical to attack the FSA's scientific reputation and to try to undermine its credibility.)xcs范本网大全 - 范文模板下载

9.答案:D (见第11段最后1句:We're driven by consumers and what they want, and much of what we do has been to make our products healthier.)xcs范本网大全 - 范文模板下载

10.答案:C (见第10段:Gavin Neath, chairman of Unilever UK and president of the Food and Drink Federation, has said that the industry has made enormous progress but could not accept red "stop" signs on its food.)xcs范本网大全 - 范文模板下载

11.答案:B (见第8段:Terrence Collis, FSA director of communications, dismissed claims that the proposals were not based on science. "We have some of the most respected scientists in Europe, both within the FSA and in our independent advisory committees. It is unjustified and nonsensical to attack the FSA's scientific reputation and to try to undermine its credibility.")xcs范本网大全 - 范文模板下载

12.答案:D (见第11段第1句:Alastair Sykes, chief executive of Nestlé UK, said that under the FSA proposals all his company's confectionery and most of its cereals would score a red.)xcs范本网大全 - 范文模板下载

13.答案:A (见第7段第1句:Ofcom's chief executive, Ed Richards, said: "We are prepared to face up to any legal action from the industry, but we very much hope it will not be necessary.")xcs范本网大全 - 范文模板下载


xcs范本网大全 - 范文模板下载

雅思阅读判断题如何备考相关文章:xcs范本网大全 - 范文模板下载

★ 如何提升雅思阅读整体做题速度xcs范本网大全 - 范文模板下载

★ 雅思备考写作如何做到精准审题xcs范本网大全 - 范文模板下载

★ 雅思写作实用备考技巧助你轻松拿高分xcs范本网大全 - 范文模板下载

★ 雅思听力备考及考试时的技巧整理xcs范本网大全 - 范文模板下载

★ 雅思A类阅读备考做到这5点才是基础xcs范本网大全 - 范文模板下载

★ 3个月备考期的雅思阅读复习经验xcs范本网大全 - 范文模板下载

★ 雅思阅读备考必知问题全面解答xcs范本网大全 - 范文模板下载

★ 雅思口语备考高分技巧分享xcs范本网大全 - 范文模板下载

★ 轻微社交恐惧如何备考雅思口语xcs范本网大全 - 范文模板下载

★ 雅思阅读复杂句句式分析汇总xcs范本网大全 - 范文模板下载

精选图文

221381
领取福利

微信扫码领取福利

微信扫码分享