英语六级阅读模拟练习题及答案

来自 天下 分享 发布时间: 加入收藏

  阅读理解是很多考生觉得很难又浪费时间最多,对于阅读理解主要就是多做练习,不断地练习才会有进步,关于以下是小编给大家整理的英语六级阅读模拟练习题,希望可以帮到大家I7T范本网大全 - 范文模板下载

  Most episodes of absent-mindedness forgetting where you left something or wondering why you just entered aroom-are caused by a simple lack of attention,says Schacter. “You’re supposed to remember something, butyou haven’t encoded it deeply.”I7T范本网大全 - 范文模板下载

  Encoding, Schacter explains, is a special way of paying attention to an event that has a major impact on recalling it later. Failure to encode properly can create annoying situations. If you put your mobile phonein a pocket, for example, and don’t pay attention to what you did because you’re involved in a conversation, you’ll probably forget that the phone is in the jacket now hanging in you wardrobe (衣柜). “Your memory itself isn’t failing you,” says Schacter. “Rather, you didn’t give your memory system the information it needed.”I7T范本网大全 - 范文模板下载

  Lack of interest can also lead to absent-mindedness. “A man who can recite sports statistics from 30 years ago,” says Zelinski, “may not remember to drop a letter in the mailbox.” Women have slightly better memories than men, possibly because they pay more attention to their environment, and memory relies on justthat.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  Visual cues can help prevent absent-mindedness, says Schacter. “But be sure the cue is clear and available,” he cautions. If you want to remember to take a medication (药物) with lunch, put the pill bottle on the kitchen table—don’t leave it in the medicine chest and write yourself a note that you keep in a pocket.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  Another common episode of absent-mindedness: walking into a room and wondering why you’re there. Most likely, you were thinking about something else. “Everyone does this from time to time,” says Zelinski. The best thing to do is to return to where you were before entering the room, and you’ll likely remember.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  1. Why does the author think that encoding properly is very important?I7T范本网大全 - 范文模板下载

  A. It helps us understand our memory system better.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  B. It enables us to recall something form our memory.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  C. It expands our memory capacity considerably.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  D. It slows down the process of losing our memory.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  2. One possible reason why women have better memories than men is that ________.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  A. they have a wider range of interestsI7T范本网大全 - 范文模板下载

  B. they are more reliant on the environmentI7T范本网大全 - 范文模板下载

  C. they have an unusual power of focusing their attentionI7T范本网大全 - 范文模板下载

  D. they are more interested in what’s happening around themI7T范本网大全 - 范文模板下载

  3. A note in the pocket can hardly serve as a reminder because ________.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  A. it will easily get lostI7T范本网大全 - 范文模板下载

  B. it’s not clear enough for you to readI7T范本网大全 - 范文模板下载

  C. it’s out of your sightI7T范本网大全 - 范文模板下载

  D. it might get mixed up with other thingsI7T范本网大全 - 范文模板下载

  4. What do we learn from the last paragraph?I7T范本网大全 - 范文模板下载

  A. If we focus our attention on one thing, we might forget another.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  B. Memory depends to a certain extent on the environment.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  C. Repetition helps improve our memory.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  D. If we keep forgetting things, we’d better return to where we were.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  5. What is the passage mainly about?I7T范本网大全 - 范文模板下载

  A. The process of gradual memory loss.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  B. The causes of absent-mindedness.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  C. The impact of the environment on memory.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  D. A way if encoding and recalling.I7T范本网大全 - 范文模板下载

  参考答案:I7T范本网大全 - 范文模板下载

  1.[B] 事实细节题。根据第2段第1句可知,encoding是关注某事的一种特殊方式,这影响到以后是否能回忆起这件事来,因此B正确。I7T范本网大全 - 范文模板下载

  2.[D] 事实细节题。根据第3段第3句,“女性比男性的记忆力稍强,这也许是因为她们对周围的环境更加注意,而记忆正是依靠这个”,故选D “她们对于周围发生的事更感兴趣”。I7T范本网大全 - 范文模板下载

  3.[C] 事实细节题。根据第4段首句中说到的“视觉线索可以防止遗忘某事”可知破折号之后的警告“不要把药瓶放在药箱里,然后写一张纸条装进口袋”正是为了防止药瓶、提示性信条离开了视线,故选C。I7T范本网大全 - 范文模板下载

  4.[A] 推断题。根据后一段的前两句“心不在焉的另一个常见的情景是:走进房间,却不知为什么要进来。你很有可能是在想别的事”,可知本题答案为A。I7T范本网大全 - 范文模板下载

  5.[B] 主旨题。根据第1、3、5段的首句可以得出,本文主要讲的是精神不集中的原因,故选B。I7T范本网大全 - 范文模板下载

精选图文

221381
领取福利

微信扫码领取福利

微信扫码分享