历年英语一阅读真题考研

来自 天下 分享 发布时间: 加入收藏

阅读在试卷结构中占比分值是最大的,也需要保证充分的时间,所以也把阅读放在前面,简单来说就是它分量大,所以靠前下文是小编为你精心编辑整理的历年英语一阅读真题考研,希望对你有所帮助,更多内容,请点击相关栏目查看,谢谢!cC1范本网大全 - 范文模板下载

cC1范本网大全 - 范文模板下载

历年英语一阅读真题考研1cC1范本网大全 - 范文模板下载

Text 4cC1范本网大全 - 范文模板下载

It‘s no surprise that Jennifer Senior’s insightful, provocative magazine cover story, “I love My Children, I Hate My Life,” is arousing much chatter – nothing gets people talking like the suggestion that child rearing is anything less than a completely fulfilling, life-enriching experience. Rather than concluding that children make parents either happy or miserable, Senior suggests we need to redefine happiness: instead of thinking of it as something that can be measured by moment-to-moment joy, we should consider being happy as a past-tense condition. Even though the day-to-day experience of raising kids can be soul-crushingly hard, Senior writes that “the very things that in the moment dampen our moods can later be sources of intense gratification and delight.”cC1范本网大全 - 范文模板下载

The magazine cover showing an attractive mother holding a cute baby is hardly the only Madonna-and-child image on newsstands this week. There are also stories about newly adoptive – and newly single – mom Sandra Bullock, as well as the usual “Jennifer Aniston is pregnant” news. Practically every week features at least one celebrity mom, or mom-to-be, smiling on the newsstands.cC1范本网大全 - 范文模板下载

In a society that so persistently celebrates procreation, is it any wonder that admitting you regret having children is equivalent to admitting you support kitten-killing ? It doesn‘t seem quite fair, then, to compare the regrets of parents to the regrets of the children. Unhappy parents rarely are provoked to wonder if they shouldn’t have had kids, but unhappy childless folks are bothered with the message that children are the single most important thing in the world: obviously their misery must be a direct result of the gaping baby-size holes in their lives.cC1范本网大全 - 范文模板下载

Of course, the image of parenthood that celebrity magazines like Us Weekly and People present is hugely unrealistic, especially when the parents are single mothers like Bullock. According to several studies concluding that parents are less happy than childless couples, single parents are the least happy of all. No shock there, considering how much work it is to raise a kid without a partner to lean on; yet to hear Sandra and Britney tell it, raising a kid on their “own” (read: with round-the-clock help) is a piece of cake.cC1范本网大全 - 范文模板下载

It‘s hard to imagine that many people are dumb enough to want children just because Reese and Angelina make it look so glamorous: most adults understand that a baby is not a haircut. But it’s interesting to wonder if the images we see every week of stress-free, happiness-enhancing parenthood aren‘t in some small, subconscious way contributing to our own dissatisfactions with the actual experience, in the same way that a small part of us hoped getting “ the Rachel” might make us look just a little bit like Jennifer Aniston.cC1范本网大全 - 范文模板下载

36.Jennifer Senior suggests in her article that raising a child can bringcC1范本网大全 - 范文模板下载

[A]temporary delightcC1范本网大全 - 范文模板下载

[B]enjoyment in progresscC1范本网大全 - 范文模板下载

[C]happiness in retrospectcC1范本网大全 - 范文模板下载

[D]lasting rewardcC1范本网大全 - 范文模板下载

37.We learn from Paragraph 2 thatcC1范本网大全 - 范文模板下载

[A]celebrity moms are a permanent source for gossip.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[B]single mothers with babies deserve greater attention.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[C]news about pregnant celebrities is entertaining.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[D]having children is highly valued by the public.cC1范本网大全 - 范文模板下载

38.It is suggested in Paragraph 3 that childless folkscC1范本网大全 - 范文模板下载

[A]are constantly exposed to criticism.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[B]are largely ignored by the media.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[C]fail to fulfill their social responsibilities.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[D]are less likely to be satisfied with their life.cC1范本网大全 - 范文模板下载

39.According to Paragraph 4, the message conveyed by celebrity magazines iscC1范本网大全 - 范文模板下载

[A]soothing.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[B]ambiguous.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[C]compensatory.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[D]misleading.cC1范本网大全 - 范文模板下载

40.Which of the following can be inferred from the last paragraph?cC1范本网大全 - 范文模板下载

[A]Having children contributes little to the glamour of celebrity moms.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[B]Celebrity moms have influenced our attitude towards child rearing.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[C]Having children intensifies our dissatisfaction with life.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[D]We sometimes neglect the happiness from child rearing.cC1范本网大全 - 范文模板下载

历年英语一阅读真题考研2cC1范本网大全 - 范文模板下载

Text4cC1范本网大全 - 范文模板下载

Two years ago. Rupert Murdoch's daughter, spoke at the "unsettling dearth of integrity across so many of our collapsed, she argued, because of a collective acceptance that the mechanism"in society should be profit and the market we the people who create the society we want, not profit."cC1范本网大全 - 范文模板下载

Driving her point home, she continued"It's increasingly absence of purpose,of a moral language with in government, could become one of the most dangerous goals for capitalism and freedom." This same absence of moral purpose was wounding companies, such as International, she thought, making it more likely that it would fore had with widespread illegal telephone hacking.cC1范本网大全 - 范文模板下载

As the hacking trial concludes-finding guilty one ex-editor of the News of the World, Andy Coulson, for conspiring to hack phones, and finding the predecessor, Rebekah Brooks, innocent of the same charge-the wide dearth of integrity still stands. Journalists are known to have hacked the phones of up to 5,500 people. This is hacking on an industrial scale, as was acknowledged by Glenn Mulcaire, the man hired by the News of the World in 2001 to be the point person for phone hacking. Others await trial. This long story still unfolds.cC1范本网大全 - 范文模板下载

In many respects, the dearth of moral purpose frames not only the fact of such widespread phone hacking but the terms on which the trial took place. One of the astonishing revelations was how little Rebekah Brooks knew of what went on in her newsroom, how little she thought to ask and the fact that she never inquired how the stories arrived. The core of her successful defence was that she knew nothing.cC1范本网大全 - 范文模板下载

In today's world, it has become normal that well-paid executives should not be accountable for what happens in the organizations that they run. Perhaps we should not be so surprised. For a generation, the collective doctrine has been that the sorting mechanism of society should be profit. The words that have mattered are efficiency, flexibility, shareholder value, business-friendly, wealth generation, sales, impact and, in newspapers, circulation. Words degraded to the margin have been justice, fairness, tolerance, proportionality and accountability.cC1范本网大全 - 范文模板下载

The purpose of editing the News of the World was not to promote reader understanding, to be fair in what was written or to betray any common humanity. It was to ruin lives in the quest for circulation and impact. Ms Brooks may or may not have had suspicions about how her journalists got their stories, but she asked no questions, gave no instructions-nor received traceable, recorded answers.cC1范本网大全 - 范文模板下载

36. Accordign to the first two paragraphs, Elisabeth was upset bycC1范本网大全 - 范文模板下载

(A) the consequences of the current sorting mechanism.cC1范本网大全 - 范文模板下载

(B) companies' financial loss due to immoral practicescC1范本网大全 - 范文模板下载

(C) governmental ineffectiveness on moral issues.cC1范本网大全 - 范文模板下载

(D) the wide misuse of integrity among institutions.cC1范本网大全 - 范文模板下载

37. It can be inferred from Paragraph 3 thatcC1范本网大全 - 范文模板下载

(A) Glenn Mulcaire may deny phone hacking as a crime.cC1范本网大全 - 范文模板下载

(B) more journalists may be found guilty of phone hacking.cC1范本网大全 - 范文模板下载

(C) Andy Coulson should be held innocent of the charge.cC1范本网大全 - 范文模板下载

(D) phone hacking will be accepted on certain occasions.cC1范本网大全 - 范文模板下载

38. The author believes that Rebekah Brooks's defencecC1范本网大全 - 范文模板下载

(A) revealed a cunning personality.cC1范本网大全 - 范文模板下载

(B) centered on trivial issues.cC1范本网大全 - 范文模板下载

(C) was hardly convincing.cC1范本网大全 - 范文模板下载

(D) was part of a conspiracy.cC1范本网大全 - 范文模板下载

39. The author holds that the current collective doctrine showscC1范本网大全 - 范文模板下载

(A) generally distorted values.cC1范本网大全 - 范文模板下载

(B) unfair wealth distribution.cC1范本网大全 - 范文模板下载

(C) a marginalized lifestyle.cC1范本网大全 - 范文模板下载

(D) a rigid moral code.cC1范本网大全 - 范文模板下载

40 Which of the following is suggested in the last paragraph?cC1范本网大全 - 范文模板下载

(A) The quality of writings is of primary importance.cC1范本网大全 - 范文模板下载

(B) Common humanity is central to news reporting.cC1范本网大全 - 范文模板下载

(C) Moral awareness matters in editing a newspaper.cC1范本网大全 - 范文模板下载

(D) Journalists need stricter industrial regulations.cC1范本网大全 - 范文模板下载

历年英语一阅读真题考研3cC1范本网大全 - 范文模板下载

Text 4cC1范本网大全 - 范文模板下载

The U.S. Postal Service (USPS) continues to bleed red ink. It reported a net loss of $5.6 billion for fiscal 2016, the 10th straight year its expenses have exceeded revenue. Meanwhile, it has more than $120 billion in unfunded liabilities, mostly for employee health and retirement costs. There are many bankruptcies. Fundamentally, the USPS is in a historic squeeze between technological change that has permanently decreased demand for its bread-and-butter product, first-class mail, and a regulatory structure that denies management the flexibility to adjust its operations to the new realitycC1范本网大全 - 范文模板下载

And interest groups ranging from postal unions to greeting-card makers exert self-interested pressure on the USPS’s ultimate overseer-Congress-insisting that whatever else happens to the Postal Service, aspects of the status quo they depend on get protected. This is why repeated attempts at reform legislation have failed in recent years, leaving the Postal Service unable to pay its bills except by deferring vital modernization.cC1范本网大全 - 范文模板下载

Now comes word that everyone involved---Democrats, Republicans, the Postal Service, the unions and the system's heaviest users—has finally agreed on a plan to fix the system. Legislation is moving through the House that would save USPS an estimated $28.6 billion over five years, which could help pay for new vehicles, among other survival measures. Most of the money would come from a penny-per-letter permanent rate increase and from shifting postal retirees into Medicare. The latter step would largely offset the financial burden of annually pre-funding retiree health care, thus addressing a long-standing complaint by the USPS and its union.cC1范本网大全 - 范文模板下载

If it clears the House, this measure would still have to get through the Senate – where someone is bound to point out that it amounts to the bare, bare minimum necessary to keep the Postal Service afloat, not comprehensive reform. There’s no change to collective bargaining at the USPS, a major omission considering that personnel accounts for 80 percent of the agency’s costs. Also missing is any discussion of eliminating Saturday letter delivery. That common-sense change enjoys wide public support and would save the USPS $2 billion per year. But postal special-interest groups seem to have killed it, at least in the House. The emerging consensus around the bill is a sign that legislators are getting frightened about a politically embarrassing short-term collapse at the USPS. It is not, however, a sign that they’re getting serious about transforming the postal system for the 21st century.cC1范本网大全 - 范文模板下载

36.The financial problem with the USPS is caused partly bycC1范本网大全 - 范文模板下载

[A]. its unbalanced budget.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[B] .its rigid management.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[C] .the cost for technical upgrading.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[D]. the withdrawal of bank support.cC1范本网大全 - 范文模板下载

37. According to Paragraph 2, the USPS fails to modernize itself due tocC1范本网大全 - 范文模板下载

[A]. the interference from interest groups.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[B] .the inadequate funding from Congress.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[C] .the shrinking demand for postal service.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[D] .the incompetence of postal unions.cC1范本网大全 - 范文模板下载

38.The long-standing complaint by the USPS and its unions can be addressed bycC1范本网大全 - 范文模板下载

[A] .removing its burden of retiree health care.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[B] .making more investment in new vehicles.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[C] .adopting a new rate-increase mechanism.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[D]. attracting more first-class mail users.cC1范本网大全 - 范文模板下载

39.In the last paragraph, the author seems to view legislators withcC1范本网大全 - 范文模板下载

[A] respect.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[B] tolerance.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[C] discontent.cC1范本网大全 - 范文模板下载

[D] gratitude.cC1范本网大全 - 范文模板下载

40.Which of the following would be the best title for the text?cC1范本网大全 - 范文模板下载

[A] .The USPS Starts to Miss Its Good Old DayscC1范本网大全 - 范文模板下载

[B] .The Postal Service: Keep Away from My CheesecC1范本网大全 - 范文模板下载

[C] .The USPS: Chronic Illness Requires a Quick CurecC1范本网大全 - 范文模板下载

[D] .The Postal Service Needs More than a Band-AidcC1范本网大全 - 范文模板下载

历年英语一阅读真题考研4cC1范本网大全 - 范文模板下载

Text 4cC1范本网大全 - 范文模板下载

“The Heart of the Matter,” the just-released report by the American Academy of Arts and Sciences, deserves praise for affirming the importance of the humanities and social sciences to the prosperity and security of liberal democracy in America. Regrettably, however, the report's failure to address the true nature of the crisis facing liberal education may cause more harm than good.cC1范本网大全 - 范文模板下载

In 2010, leading congressional Democrats and Republicans sent letters to the American Academy of Arts and Sciences asking that it identify actions that could be taken by "federal, state and local governments, universities, foundations, educators, individual benefactors and others" to "maintain national excellence in humanities and social scientific scholarship and education."cC1范本网大全 - 范文模板下载

In response, the American Academy formed the Commission on the Humanities and Social Sciences, with Duke University President Richard Brodhead and retired Exelon CEO John Rowe as co-chairmen. Among the commission's 51 members are top-tier-university presidents, scholars, lawyers, judges, and business executives, as well as prominent figures from diplomacy, filmmaking, music and journalism.cC1范本网大全 - 范文模板下载

The goals identified in the report are generally admirable. Because representative government presupposes an informed citizenry, the report supports full literacy; stresses the study of history and government, particularly American history and American government; and encourages the use of new digital technologies.cC1范本网大全 - 范文模板下载

To encourage innovation and competition, the report calls for increased investment in research, the crafting of coherent curricula that improve students' ability to solve problems and communicate effectively in the 21st century, increased funding for teachers and the encouragement of scholars to bring their learning to bear on the great challenges of the day. The report also advocates greater study of foreign languages, international affairs and the expansion of study abroad programs.cC1范本网大全 - 范文模板下载

One of the more novel ideas in the report is the creation of a "Culture Corps" in cities and town across America to "transmit humanistic and social scientific expertise from one generation to the next."cC1范本网大全 - 范文模板下载

Unfortunately, despite 2? years in the making, "The Heart of the Matter" never gets to the heart of the matter: the illiberal nature of liberal education at our leading colleges and universities.cC1范本网大全 - 范文模板下载

The commission ignores that for several decades America's colleges and universities have produced graduates who don't know the content and character of liberal education and are thus deprived of its benefits. Sadly, the spirit of inquiry once at home on campus has been replaced by the use of the humanities and social sciences as vehicles for disseminating "progressive," or left-liberal propaganda.cC1范本网大全 - 范文模板下载

Today, professors routinely treat the progressive interpretation of history and progressive public policy as the proper subject of study while portraying conservative or classical liberal ideas—such as free markets, self-reliance and a distrust of central planning—as falling outside the boundaries of routine, and sometimes legitimate, intellectual investigation.cC1范本网大全 - 范文模板下载

The AAAS displays great enthusiasm for liberal education. Yet its report may well set back reform by obscuring the depth and breadth of the challenge that congress asked it to illuminate.cC1范本网大全 - 范文模板下载

36. According to Paragraph 1, what is the author’s attitude toward the AAAS’s report?cC1范本网大全 - 范文模板下载

[A] CriticalcC1范本网大全 - 范文模板下载

[B] AppreciativecC1范本网大全 - 范文模板下载

[C] ContemptuouscC1范本网大全 - 范文模板下载

[D] TolerantcC1范本网大全 - 范文模板下载

本篇文章选自华尔街日报。主要讲的是非自由教育以及”问题核心”这个报告。cC1范本网大全 - 范文模板下载

答案解析:cC1范本网大全 - 范文模板下载

36.选A,该题是细节态度题。并非考察全文的态度,也就是说要细节定位。根据题干定位原则,定位第一段AAAS出现之处,并且一定要找到表示评价的部分。该题迷惑性很强,因为文章在AAAS后面就又”praise”所以容易误导大家选择答案B “appreciative(欣赏的)”,但是我们应该看到有however,我们知道如果第一段出现转折,那此转折一定跟主旨有关。同时各个题都与主旨相关,所以这道题应该于主旨相关,后文中的“may cause more harm than good.”让我们知道它的还多余利,所以答案选择A,批判性的。cC1范本网大全 - 范文模板下载

37. Influential figures in the Congress required that the AAAS report on how tocC1范本网大全 - 范文模板下载

[A] retain people’s interest in liberal educationcC1范本网大全 - 范文模板下载

[B] define the government’s role in educationcC1范本网大全 - 范文模板下载

[C] keep a leading position in liberal educationcC1范本网大全 - 范文模板下载

[D] safeguard individuals rights to educationcC1范本网大全 - 范文模板下载

37,选C,细节题。根据自然段定位原则,36题在第一段出题,38题在第三段出题,那37题在第二段出题的可能性就很大。同时题干定位”Influential figures in the Congress”与“leading congressional Democrats and Republicans”同义替换。定位的答案是asking that it identify actions that could be taken by "federal, state and ….., individual benefactors and others" to "asking that it identify actions that could be taken by "federal, state and local governments, universities, foundations, educators, individual benefactors and others" to "maintain national excellence in humanities and social scientific scholarship and education. “In humanities and social scientific scholarship and education. “也就是说答案重点在maintain national excellence 刚好与选项C 中的leading position 进行同义替换。ABD与文章不符合。cC1范本网大全 - 范文模板下载

38. According to Paragraph 3, the report suggestscC1范本网大全 - 范文模板下载

[A] an exclusive study of American historycC1范本网大全 - 范文模板下载

[B] a greater emphasis on theoretical subjectscC1范本网大全 - 范文模板下载

[C] the application of emerging technologiescC1范本网大全 - 范文模板下载

[D] funding for the study of foreign languagescC1范本网大全 - 范文模板下载

38,选C,推理题。Suggest 是推理题的标志。先化选项关键词,发现选项A是讲American history选项B; 是讲theoretical subjects;选项C]emerging technologies;选项Dfunding foreign languages。返回原文定位的时候,A 选项中的“exclusive 排外”并没有在“stresses the study of history and government, particularly American history and American government;”这句话中体现。B选项中的理论学科没有定位点。D选项与原文“increased funding for teachers”以及“greater study of foreign languages,”不符。属于张冠李戴。“encourages the use of new digital technologies.”与选项C 同义替换。cC1范本网大全 - 范文模板下载

39. The author implies in Paragraph S that professors arecC1范本网大全 - 范文模板下载

[A] supportive of free marketscC1范本网大全 - 范文模板下载

[B] cautious about intellectual investigationcC1范本网大全 - 范文模板下载

[C] conservative about public policycC1范本网大全 - 范文模板下载

[D] biased against classical liberal ideascC1范本网大全 - 范文模板下载

39题选B,属于推理题。Implies是推理题的标志。同时根据提题干定位第五段,找professor. “professors routinely treat the progressive interpretation of history and progressive public policy as the proper subject of study while portraying conservative or classical liberal ideas—such as free markets, self-reliance —as falling outside the boundaries of routine, and sometimes legitimate, intellectual investigation.”A 选项中的free markets前面的修饰词语是conservative or liberal ideas 没有体现A 选项中的supportive。C选项中的conservative 与文中progressive public policy 不符合。D选项中biased 没有体现,故排除。所以选B。cC1范本网大全 - 范文模板下载

40. Which of the following would be the best title for the text?cC1范本网大全 - 范文模板下载

[A] Ways to Grasp “The Heart of the Matter”cC1范本网大全 - 范文模板下载

[B] Illiberal Education and “The Heart of the Matter”cC1范本网大全 - 范文模板下载

[C] The AAAS’s Contribution to Liberal EducationcC1范本网大全 - 范文模板下载

[D] Progressive Policy vs. Liberal EducationcC1范本网大全 - 范文模板下载

40.题选择B。主旨大意题。先看其他题题干,我们锁定关键词是report ,而report 就是“the heart of the matter “ 故排除C和D.而我们看A 发现文章并没有讲如何抓住“问题核心”的各个方法。排除A,选择BcC1范本网大全 - 范文模板下载


cC1范本网大全 - 范文模板下载

英语一考研相关文章:cC1范本网大全 - 范文模板下载

★ 考研英语cC1范本网大全 - 范文模板下载

★ 考研英语快速阅读基本方法cC1范本网大全 - 范文模板下载

★ 考研英语长难句:一句句突破长难句(23)cC1范本网大全 - 范文模板下载

★ 考研英语长难句:一句句突破长难句(22)cC1范本网大全 - 范文模板下载

★ 考研英语长难句:一句句突破长难句(07)cC1范本网大全 - 范文模板下载

★ 考研英语长难句:一句句突破长难句(11)cC1范本网大全 - 范文模板下载

★ 考研英语长难句:一句句突破长难句(21)cC1范本网大全 - 范文模板下载

★ 考研英语长难句:一句句突破长难句(17)cC1范本网大全 - 范文模板下载

★ 考研英语长难句:一句句突破长难句(12)cC1范本网大全 - 范文模板下载

★ 考研英语作文:推荐背诵的精文10篇(09)cC1范本网大全 - 范文模板下载

221381
领取福利

微信扫码领取福利

微信扫码分享